AURIONS ” DEN FØRSTE GRØD”

 

 

Aurions  ‘ Den første grød ‘ har været på hylderne i mere end 30 år.

Da Inger og Jørn Ussing Larsen fik deres barn, ønskede de at skabe et unikt produkt, som kunne gøre det ud for at være børnemad til det lille barn.

 

Det startede med ris og efterhånden er der nu 7 varianter, nemlig ris, hirse, quinoa, byg, havre, spelt og firkorn (havre, byg, rug og spelt).

 

‘Den første grød’ er fremstillet af biodynamisk dyrket korn i Demeter kvalitet, og der hvor det ikke er muligt at skaffe det i biodynamisk kvalitet, er det erstattet af økologisk dyrket korn.

 

Alle produkter er under skrap kontrol af fødevarestyrelsen, som tjekker for toksiner.

Niveauet for børn er væsentlig mindre end niveauet for voksne.

 

Kornet ristet ved meget svag varme i lang tid. Når kornet opvarmes på denne måde, sker der en slags eftermodning, som giver sødme og fylde til kornet. Det bliver også lettere at fordøje, som er en fordel for det lille barn, da fordøjelsen I den alder ikke er særlig udviklet.

Derefter formales det hele korn med klid og kim, så det bibeholder det størst mulige indhold af antioxidanter og næringsstoffer.

 

 

‘Den første grød’ er et vigtigt produkt til det lille barn, som for første gang skal have fast føde.

 

Produkterne er tilpasset således at man f.eks kan starte med ris ved 4 mdr. alderen, da det er en meget let fordøjeligt kornsort.

Når barnet er blevet lidt større og der skal lidt ro på natten, kan man med fordel gå over til hirse eller quinoa, som indeholder fine proteiner, der er af god kvalitet og giver en fin mæthed.

Når man taler om proteiner, taler man ikke kun om mængder, men også om kvaliteten, og her er hirse og quinoa et godt valg.

 

Byg og havre kan fint anvendes efter 6 mdr. alderen, da barnet nu har vænnet sig til fast føde, og ikke mindst fordøjelsen er blevet tilvænnet føde af en lidt anden konsistens end den flydende modermælk eller modermælkserstatning.

 

Ved 9 mdr. alderen er det passende at introducere spelt og firkornsgrøden til menuen.

 

Der er lagt mange fine tanker og overvejelser bag ‘Den første grød’ og været et ønske om at skabe det bedst mulige produkt med velbevarede næringsstoffer.

 

Alle typer af tilberedt grød kan med fordel tilsættes grøntsags mos eller frugtmos.

 

Man siger også om ‘Den første grød’ at den kan spises af mennesker i alderen 4 mdr – 104 år, da den er så let fordøjelig.

Desuden er det meget velegenet til bagning, hvis man har en rest tilovers. Alle slags giver skøn smag til brødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *