Nyheder | Kalender

biozisch_3470_5_large

BioZisch

27.07-2017

De populære BioZisch sodavand fra Voelkel er en fornøjelig Biolimonade af højeste kvalitet. BioZisch er fri for tilsat smagsstoffer, sødestoffer, frugtsaftkoncentrat, sukker og farvestoffer som ofte ses i de konventionelle sodavand og læskedrikke. BioZisch indeholder rent vand af bedste kvalitet og er tilmed fremstillet under høje kvalitetsstandarder og miljørigtig produktionkrav.

 

Sommer tilbud lige nu: 4 for 34,95 kr. (pr flaske 9,95 + pant)

studie6

Ferietid

12.07-2017

Ferie betyder for rigtig mange rejser til fremmede himmelstrøg. Det kan blive en udfordring for mave og tarmsystem, da vi bliver udsat for fremmede bakterier systemet ikke kender gennem mad og drikke og ikke mindst vand. De fleste er opmærksomme på ikke at drikke vand fra hanen, men hvad med salatbuffeen og isterninger i drinken. Jeg ønsker jer alle en fantastisk ferie og vil derfor råde til at spise probiotica af go kvalitet, med tilpas mange bakterier stammer, både før og under rejsen. Vælg også et produkt som er stabilt uden for køleskabet, hvis du ikke har adgang til køleskab. De fleste kan dog klare en uges tid ved stuetemperatur.

Er skaden sket og du har erhvervede dig en turist mave så forsøg ikke i første omgang af stoppe diarréen, din krop reagere med diarre for at skaffe sig af med uønskede bakterier. Sørg for FLASKEVAND med salt og sukker, tag max dosis probiotica….

Selv har jeg i mit rejseapotek 3 homøopatiske produkter:

Arsinicum album D12 i tilfælde af diarre, tilstanden forværres 1 gang og så er det ovre. Heller en dag på hotelværelset end 10 dage med dårlig mave 😊

Taraxcum cum stanno kan med fordel tages en måned inden afrejse og under hele rejsen, hvis du rejser til lande med risiko for leverbetændelse.

Agentit comp, er fast rejsekammerat, jeg tager 25 dråber inden sengetid, som en rigtig god støtte til immunforsvaret.

Måske skal du på tur i bil, i fly, på land, til vands eller andet? Aesculaforce er super til hævede og trætte ben, så der kommer liv i dem igen. Vi har masser af gode tips til ferien – kig ind
Uundværlig på den lange flyve eller køretur ud i verden. Prøv kalium-kalcium-magnesium brusetabletter til tunge lægmuskler i varmen, til cykelturen, på ferien, osv… Husk gode mælkesyrebakterier til mavsen! LactiPlus kan tåle turen i varmen og giver balance i fordøjelsen, så den “fremmede” mad kan nydes med smil og glæde! Vi har masser af gode tips til ferien – kig ind og få en snak…

Crème de la crème eller olier..

08.07-2017

Crème de la crème eller olier…. Der er lækre olier til huden og ikke mindst Weledas Birch Cellulite Oil, der er en vidunderlig blødgørende én af slagsen, som samtidig lige sætter gang i bindevævets udrensning og dufter citrus friskt! Andre olier til at blødgøre musklerne som f.eks. arnikaolie eller ansigtsolier, blandede olier til enhver hudtype eller som Skinfoods eller Urtegårdens enkeltolier! Til de der netop foretrækker det enkelte eller selv vil blande, har vi også alt til Urtegårdens sololie-opskrift, hvor du på bedste GDS-stil selv kan blande hampeolie, abrikoskerneolie og Tiosol til den solfaktor du ønsker. Kom ind efter en opskrift eller find den på www.urtegaarden.dk.

fedtstoffer

Fedtstoffer

08.07-2017

Uanset om du skal på ferie i de fremmede lande og spise lokal mad er det altid vigtigt at huske på de basale fedtstoffer. Sunde fedtstoffer, der stammer fra uforarbejdede, ikke-opvarmede fødevarer. De udgør basen for vores hjerne, vores nerveapparat, de beskyttende lag om vores celler, såvel som hormonsystemet. Sunde fedtstoffer bruges til at kontrollere inflammationstilstande, absorbere livsvigtige vitaminer som A, D, E og K, og hjælper med at bevare et godt syn. Fedt er ydermere en god kilde til energi. Når kroppens kulhydratdepoter er opbrugt, overgår kroppen til forbrænding af fedt, og giver en slank krop med små fedtdepoter. Indtag af sunde fedtstoffer hjælper med at holde dig slank på forskellige måder: Øget stofskifte – særlige fedtstoffer, som bl.a. findes i kokosolie, er kendt for at øge stofskiftet. Disse fedtstoffer fordøjes lettere, og anvendes som energikilder i stedet for at gemmes som fedtdepoter. Fed mad er mere mættende. Fedtstoffer forbrændes langsommere, og er mere mættende end kullhydrater og proteiner, hvilket kan hjælpe til at undgå overspisning. Spis rigeligt med økologiske grøntsager sammen med sunde fedtkilder som f.eks. vildtfanget fisk, nødder, avocado, oliven olie, kokosolie eller fuldfede mælkeprodukter. Du kan ydermere med fordel supplere din kost med tilskud som kokosolie, hørfrøolie og fiskeolie. En anden rigtig god kilde til omega 3 er alger. Alger har et højt indhold af EPA og DHA fedtsyre som er let tilgængelig for kroppens celler. Algeprodukter er et rigtig godt valg hvis du er veganer, er fiskeallergiker eller bare ønsker at vælge en anden og go kilde til omega 3 fedtsyrer. Spis med måde – selvfølgelig også fedtstoffer, uanset om du kalder det mindful spisning eller mådehold… Kom ind og få en folder i butikken

Aurions tilbud til børnene

08.06-2017

                                                     AURIONS ” DEN FØRSTE GRØD”

 

 

Aurions  ‘ Den første grød ‘ har været på hylderne i mere end 30 år.

Da Inger og Jørn Ussing Larsen fik deres barn, ønskede de at skabe et unikt produkt, som kunne gøre det ud for at være børnemad til det lille barn.

 

Det startede med ris og efterhånden er der nu 7 varianter, nemlig ris, hirse, quinoa, byg, havre, spelt og firkorn (havre, byg, rug og spelt).

 

‘Den første grød’ er fremstillet af biodynamisk dyrket korn i Demeter kvalitet, og der hvor det ikke er muligt at skaffe det i biodynamisk kvalitet, er det erstattet af økologisk dyrket korn.

 

Alle produkter er under skrap kontrol af fødevarestyrelsen, som tjekker for toksiner.

Niveauet for børn er væsentlig mindre end niveauet for voksne.

 

Kornet ristet ved meget svag varme i lang tid. Når kornet opvarmes på denne måde, sker der en slags eftermodning, som giver sødme og fylde til kornet. Det bliver også lettere at fordøje, som er en fordel for det lille barn, da fordøjelsen I den alder ikke er særlig udviklet.

Derefter formales det hele korn med klid og kim, så det bibeholder det størst mulige indhold af antioxidanter og næringsstoffer.

 

 

‘Den første grød’ er et vigtigt produkt til det lille barn, som for første gang skal have fast føde.

 

Produkterne er tilpasset således at man f.eks kan starte med ris ved 4 mdr. alderen, da det er en meget let fordøjeligt kornsort.

Når barnet er blevet lidt større og der skal lidt ro på natten, kan man med fordel gå over til hirse eller quinoa, som indeholder fine proteiner, der er af god kvalitet og giver en fin mæthed.

Når man taler om proteiner, taler man ikke kun om mængder, men også om kvaliteten, og her er hirse og quinoa et godt valg.

 

Byg og havre kan fint anvendes efter 6 mdr. alderen, da barnet nu har vænnet sig til fast føde, og ikke mindst fordøjelsen er blevet tilvænnet føde af en lidt anden konsistens end den flydende modermælk eller modermælkserstatning.

 

Ved 9 mdr. alderen er det passende at introducere spelt og firkornsgrøden til menuen.

 

Der er lagt mange fine tanker og overvejelser bag ‘Den første grød’ og været et ønske om at skabe det bedst mulige produkt med velbevarede næringsstoffer.

 

Alle typer af tilberedt grød kan med fordel tilsættes grøntsags mos eller frugtmos.

 

Man siger også om ‘Den første grød’ at den kan spises af mennesker i alderen 4 mdr – 104 år, da den er så let fordøjelig.

Desuden er det meget velegenet til bagning, hvis man har en rest tilovers. Alle slags giver skøn smag til brødet.

Eksamen

20.05-2017

I den forbindelse er det dejligt at have rosmarin inden for rækkevidde, mens man skal holde hovedet friskt. Rosmarin som æterisk olie i en duftlampe eller bare lige dufte lidt til flasken ind i mellem giver klarhed til hjernen. Og ellers Har Jurlique og Florame sprays til ansigt og rummet med opkvikkende dufte. Hvis musearmen begynder at melde sig er Traumeel fra Heel stadig et hit – øger blodcirkulation og heling og ellers Weledas Arnica Oil der kan bruges til hele kroppen og særlig god til massage af ømme, spændte muskler. Er der brug for lidt ekstra til afslapning for at få en god nattesøvn er et fodbad med Epsom salt jo ret så dejligt med sit høje indhold af magnesium. Mange bruger det også efter sport. Det gælder i øvrigt også magnesium hudolie eller creme.

Eksamen

20.05-2017

Neurosan, en god støtte til eksamenslæsning og til at styrke den mentale indre ro når der skal fremlægges. Neurosan øger koncentrationsevnen, virker afspændende og er medvirkende til en roligere søvn. Indeholder kalcium som bidrager til en normal neurotransmission. Dette er med til at opretholde de naturlige impulser imellem nervecellerne. Sådan at din hjerne fungerer optimalt!
Indholdet af Ginko Biloba (tempeltræ) fremmer blandt andet kredsløbet og er karudvidende. Derfor vigtigt for den mentale proces i forbindelse med eksamenslæsning.
Neurosan indeholder desuden Avena Sativa – havre, som har en beroligende effekt på nervesystemet. Er beroligende og fremmer en god nattesøvn.

Røde flavonoider

20.05-2017

Flavoner eller Flavonoider er en gruppe kemiske stoffer, hvoraf størstedelen er plantefarvestoffer, som findes naturligt i frugter, grønsager, teer, vine, nødder, frø, og rødder. De betragtes ikke som egentlige vitaminer, men flavonoider har en række vigtige, ernæringsmæssige virkninger. Man har beskrevet denne evne som “modificering af biologiske reaktioner”. De fleste virker som antioxidanter og en del har egenskaber, der kan bekæmpe betændelsestilstande. Endelig er det bevist, at flavonoider kan forebygge eller forsinke udviklingen af visse kræftformer. Spis rødt, men også grønt og gerne grønt i alle regnbuens farver!

Magnesium

03.05-2017

Magnesium fra Planteforce er et

Kosttilskud i pulverform, som i vand skaber ionisk magnesiumcitrat fra højabsorberbar blanding af magnesiumkarbonat og citronsyre.

– Magnesium understøtter et normalt sundt nervesystem og muskelfunktion.
– Det medvirker også til at vedligeholde sundhedstilstanden i knogler og tænder.

Godt og nemt at tage lige efter sport eller før sengetid.

Magnesium  (Mg) medvirker ved knogleopbygning. Sikrer stabil funktion af hjerte og kredsløb. 

Virker beroligende sammen med kalk. Magnesium aktiverer østrogen. Er med til at regulere blodtrykket. DAMP (ADHD) børn mangler magnesium.

Cellerne bruger magnesium til dannelse af enzymer og til celledeling. Hvis der mangler magnesium, trænger kalk og natrium ind i cellerne. 

Natrium frigør kalk fra cellerne, som derefter langsomt, men sikkert går til grunde. Magnesium beskytter cellerne mod for tidlig aldring, særligt hjertet holdes ungt. 

Når magnesium mangler, er cellerne mere udsat for angreb fra frie iltradikaler.   

Magnesium medvirker til udnyttelsen af B- og E-vitaminer, kalk, fosfor og andre mineraler, samt fedtstoffer. Mineralet er desuden vigtigt for proteinsyntesen og syre-basebalancen.   

Hjertet skal have magnesium. Samtlige muskler, inklusive hjertemusklen, har brug for magnesium.Ved mangel på magnesium trænger kalk ind i selve cellen og der opstår krampetilstande, muskelsvaghed, træthed, hjerterytmeforstyrrelser og i værste fald hjertestop. 

Magnesium er en naturlig kalkblokker. Et forhøjet blodtryk kan nedsættes markant med magnesiumtilskud.

Markedsdag i Jægergårdsgade

01.05-2017

Lørdag 6. maj summer Jægergårdsgade igen af aktivitet, når den årlige markedsdag løber af stabelen fra kl. 10.00 til 22.00.
I den forbindelse er gaden spærret for kørsel fra Frederiksgade til M. P. Bruunsgade, og Jægergårdsgade bliver for en dag forvandlet til en gågade, hvor butikkerne, restauranterne m.m. rykker ud på gaden.
Og i år er Markedsdagen udvidet, så markedsstemningen bevæger sig over i hyggelig streetfood-stemning om aftenen.
Ud over den gode stemning vil du her finde mad, drikke og hyggemusik, når gadens restauranter, cafeer, værtshuse og barer holder åbent til kl. 22.00.