Nyheder | Kalender

20171121_153606

Gigtens fjende nr.1

21.11-2017

Ægte Venustorn også kaldet Djælveklo, er en syafrikansk ørkenplante – den er botanisk kendt kun to steder i verden, nemlig i et lille område i Kina og på Kalahari- steppen i Sydafrika.

Roden, der er den del af planten, der anvendes, vokser i indtil 2 meters dybde.
Man påpeger, at det er de nye skud/knolde, der har den væsentlige virkning.
Dog sælges begge dele herhjemme, og nogle har ladet sig friste til en merfortjeneste ved at sælge de gamle plantedele, der mange gange også er forfalsket med barkstykker, som Ægte Venustorn.

God imod:
Rheumatisme og lidelser kan forværres ved ophobning af affaldsstoffer, urinsyre mm.
Det viser sig som muskel- og ledsmerter, stivhed i lemmerne.
Hver bevægelse er meget smertefuld.

Har der først samlet sig slagger og sygdomsfremkaldende stoffer i kropsvævene bliver leverens og nyrernes afgiftende funktion ofte hurtigt overbelastet.

I blod og lymfe samler der sig skadelige stoffer, som forringer ens almenbefindende og fører til udmattelse og nedsat modstandskraft over for sygdomsanfald.

Blære- , galdestens- og alm. forkalkning kan bekæmpes med Ægte Venustorn.

Den hjælper med til at sænke kolesterolindholdet i blodet og styrker organismens egen regenerationsevne.

Den forebygger ledsmerter.

Hvis man tager Ægte Venustorn mod blære- og galdesten vil disse bliver bløde og bringes til at passere.

Aurion

26.09-2017

I 1992 kom nogle økologiske og biodynamiske avlere til Aurion og spurgte, om indkøb af noget spelthvede. Det kom og blev afskallet i bygafskalleren. Vi begyndte at bage brød, og kunderne var vildt begejstrede. Speltbrødet var det første, og senere kom speltkernebrødet til.
Aurion fandt ud af, at spelten var indkrydset med hvede. Senere fik vi noget andet såsæd af en ægte spelt Oberkulmer Rotkorn og Ostro, hvor der ikke var indkrydset hvede under forædlingen. Da jeg lavede den første dej af den ægte spelt, var dejen fuldstændig magisk med meget store bobler på størrelse med en fodbold, mens vi æltede den. Et helt nyt produkt havde set dagen lys. Årsagen til boblerne var, at glutenindholdet var op til 35 % højere i den ægte spelt i forhold til den hvede indkrydsede spelt. I Sverige og Tyskland bruges betegnelsen Dinkel i stedet for spelt.
Det er med stor ærbødighed og have været så heldig at jeg havde fået spelten i mine hænder. Det åbnede en helt ny og fantastik verden op omkring alverdens korn og de fantastiske muligheder, men ikke bare for mig, men også for andre i hele verden. En stille korn revolution  sniger sig lige så stille ind i vores dagligdag.
Korn er grundlaget for hele vores civilisation.   Det er diverse forskere enige om.  I Kaukasus har man fundet spelt, der kan dateres til 5-6.000 før vor tidsregning.  Spelten har været dyrket i Danmark siden bronzealderen og et af de ”nyeste” fund var i Grauballemandens mave, hvor der mellem meget andet var små aks af spelt, der ikke var afskallet. Fra ca. 290 før vor tidsregning til 1992 havde spelt en meget lille udbredelse i Danmark. På Gotland har spelt, emmer og enkorn samt en gammel hvedesort været dyrket ubrudt siden bronzealderen til 1965. Fra 1994 til 1999 havde vi et projekt med oldtidens kornarter for at få et større kendskab til dyrkningen og brugen af de gamle kornarter. I 1999 udkom bogen Fremtiden brød af fortidens korn, som var en afslutning på projektet.

Vi må til stadighed bekræfte, at spelt ikke er glutenfri. Tværtimod har spelt og de andre gamle kornarter et meget højt indhold af gluten, men den er af en blødere kvalitet. Det ses ved at fritstående brød lettere flyder ud og derfor at det en fordel at bage i form, når dejen er blød. Næsten hvert år måler vi spelt med et meget højt glutenindhold på mellem 30 -35 % og protein indhold på omkring 15 %, hvilket er 30-40 % højere end almindelig hvede. Så hvis man i sin ernæring er nervøs for ikke at få protein nok, kan oldtidens kornarter som spelt emmer og enkorn samt de nyere gamle nordiske sorter som ølandshvede mv. give et godt bidrag til dækning af protein behovet. Speltens gode bage egenskaber og smag er årsagen til dens succes. Sigtet spelt kan meget fint erstatte hvedemel, og speltmel kan fint erstatte grahamsmel.
Hvis man vil have et godt og saftigt brød med en fantastisk smag og holdbarhed, er det vigtigt

at man:
• Har en så blød dej som muligt.
• Ikke hæver brødet for meget, ca. 2 cm i en form, hvis man hæver spelt for meget og/eller laver dejen for fast bliver brødet hurtigt tørt, hvilket kan skyldes den høje glutenmængde.
• Bager brødet godt og grundigt dvs. 98 gr i kernetemperatur og gyldent i skorpen hele vejen rundt.
Spelt har åbnet til en større opmærksomhed på den spændende skatkiste, der gemmer sig i genbanker og fjerne af kroge af verden, hvor de gamle kornarter stadig dyrkes. Det er disse hemmeligheder, som vi gerne vil bringe frem til vore kunder. I Aurion har vi i dag omkring 23 forskelige frø og kornsorter. I 1974 startede vi med de fire kendte. Hvem kunne vide, at der skulle gå næsten 20 år, før vi startede med spelt!  I dag kan vi slet ikke forstille os en verden uden de gamle kornarter. En gammel drøm fra speltens introduktion i 1992 var, at det en dag ville være muligt for vore kunder at købe efter sorten på samme måde, som kan købte æbler.  Drømmen er gået i opfyldelse, men mulighederne har stadig ikke set sin afslutning.

Aurions sortiment i spelt:
Hel spelt, speltmel, sigtet spelt, spelt flager, langtidsristet knækket spelt, perlespelt, spelt-den første grød, havre-spelt instansgrød samt speltbrød, speltkernebrød og speltnøddetoppe, og speltmysli.

20170911_152450

Fair Squared

12.09-2017

Der er bare så meget godt at sige om Fair Squared, mere end, at vi har det som et rigtig godt tilbud i Ren Kost øjeblikket på de lækreste Body Butters, Shower Gels, læbepomader, massage olier mmm. Fair Squared er en alternativ handelsorganisation, med målsætning om, at reducere uligheden i den globale handel. Virksomhedsideen stammer fra Oxfam kampagnen “Make poverty history” fra året 2005. 2010 blev de første Fair Squared produkter solgt i England med Oxfam og Amnesty International. Efterspørgslen voksede hurtigt og flere og flere salgspartnere i Skandinavien og Benelux-landene begyndte at sælge Fair Squared produkter. I året 2013 flyttede virksomheden til Køln, siden da handles under navnet Fair Squared GmbH og produktionen sker i den tyske del af naturparken Eifel og i Sarstedt nær Hannover. Sortimentet voksede fra 12 artikler til over 80. I kraft af efterspørgsel, kunne antallet af fair handlede ingredienser som olivenolie fra Palæstina, mandelolie fra Pakistan, sheasmør fra Burkina Faso og kautsjuk fra Indien, nu udvides til mere end 13 partnere. I dag distribueres Fair Squared produkterne i hele Europa.

vegatest

Vegatest og hovedbundsscanning i butikken

02.09-2017

Så starter vi sæsonen op for hovedbundsscanninger med Leonida Kipp fra Phyto. Få tjekket hovedbunden og hårets sundhed.

Vegatest

Biopat/Naturopath ibm studerende, Jonna, tester i butikken 1-2 gange om ugen

Er du i Balance?

Vi er i Ren kost heldig at have en ansat, som også studerer i fritiden.
Der tilbydes en kort vegatest, hvor der testes for vitaminer/mineraler, enzymer og fødevareintolerance
Det er en kviktest med en varighed mellem 30-45 min og ikke en biopatisk behandling.
Når du møder til test:
– vigtig at du har fået noget at drikke
– medbring en liste over den medicin og evt. tilskud du tager (det er muligt at teste om du tager de rigtige tilskud)
– OBS – der testes IKKE på gravide, det ufødte barn kan ikke sige nej 
Hvis Jonna i samtale med dig, skønner der er brug for behandling i en eller anden form, er personalet i butikken behjælpelig med at anbefale en egnet behandler til dit behov.
Har dette vagt din interesse er du velkommen til at booke en tid i butikken.

Vil du vide mere om, hvordan en Biopat/Naturopath ibm arbejder er du velkommen på www.oliversfarmor.dk

I Ren Kost anbefaler vi som Basistilskud:
– En go multivitamin/mineral
– Fiskeolie
– D-vitamin
Dette er tilskud og kan selvfølgelig ikke erstatte sund og god økologisk mad.

1 1/2 liter vand / urtete er også vigtig for at kroppen har det godt og ja glem ikke at gå en tur med hunden, også selv om du ingen har.

 

Lavera

21.08-2017

Her er lidt info til de interesserede – Klik på billedet for at se det i stort format!

 

lavera 2

20170811_130220

Tør hud efter sommeren

12.08-2017

Tør hud efter sommeren?! Planteekstrakter i ampuller med hyaluronsyre der binder fugten i huden og intensitv fugter huden øjeblikkeligt. Også fremragende hvis man er træt og skal fodre den dehydrerede hud. Bruges kortvarigt som kure som beauty shots (der er til en måned ved brug morgen og aften) eller klassisk ampul koncentrat (7 dages intensiv kur) – i limited edition og så længe lager haves. Veganske, aktive ingredienser som phytoplankton, hyaluronsyre fra den spiselige plante, i svampefamilien og helt unikke Tremella Fuciformis, lavet i Schwartzwald med mineralholdigt vand fra Børlinds egen kilde. Blød frisk hud!

Skolestart

12.08-2017

For at styrke børnenes immunforsvar er søvn en vigtig forudsætning… Børn mellem 5 og 10 år har brug for 11-12 timers søvn – i døgnet! Frisk luft er osse vigtigt for at få ny energi hen på dagen hvor trætheden kan melde sig! Let motion hen på eftermiddagen gir osse et boost, så man kan holde til man har fået lavet lektierne… Vitaminer, mineraler og gode olier er det osse en god ide at få et tilskud af! Specielt N3-fedtsyrer holder hjernen igang og sørger for at den arbejder optimalt! D- vitamin er osse godt at få, hvis man nu opholder sig så mange timer indendørs som mange studerende er nødt til at gøre… Gode mælkesyrebakterier er også en vigtig medspiller, hvis du vil være på forkant og styrke dig, så du ikke blir syg…

biozisch_3470_5_large

BioZisch

27.07-2017

De populære BioZisch sodavand fra Voelkel er en fornøjelig Biolimonade af højeste kvalitet. BioZisch er fri for tilsat smagsstoffer, sødestoffer, frugtsaftkoncentrat, sukker og farvestoffer som ofte ses i de konventionelle sodavand og læskedrikke. BioZisch indeholder rent vand af bedste kvalitet og er tilmed fremstillet under høje kvalitetsstandarder og miljørigtig produktionkrav.

 

Sommer tilbud lige nu: 4 for 34,95 kr. (pr flaske 9,95 + pant)