Nyheder | Kalender

20170911_152450

Fair Squared

12.09-2017

Der er bare så meget godt at sige om Fair Squared, mere end, at vi har det som et rigtig godt tilbud i Ren Kost øjeblikket på de lækreste Body Butters, Shower Gels, læbepomader, massage olier mmm. Fair Squared er en alternativ handelsorganisation, med målsætning om, at reducere uligheden i den globale handel. Virksomhedsideen stammer fra Oxfam kampagnen “Make poverty history” fra året 2005. 2010 blev de første Fair Squared produkter solgt i England med Oxfam og Amnesty International. Efterspørgslen voksede hurtigt og flere og flere salgspartnere i Skandinavien og Benelux-landene begyndte at sælge Fair Squared produkter. I året 2013 flyttede virksomheden til Køln, siden da handles under navnet Fair Squared GmbH og produktionen sker i den tyske del af naturparken Eifel og i Sarstedt nær Hannover. Sortimentet voksede fra 12 artikler til over 80. I kraft af efterspørgsel, kunne antallet af fair handlede ingredienser som olivenolie fra Palæstina, mandelolie fra Pakistan, sheasmør fra Burkina Faso og kautsjuk fra Indien, nu udvides til mere end 13 partnere. I dag distribueres Fair Squared produkterne i hele Europa.

vegatest

Vegatest og hovedbundsscanning i butikken

02.09-2017

Så starter vi sæsonen op for hovedbundsscanninger med Leonida Kipp fra Phyto. Få tjekket hovedbunden og hårets sundhed.

Vegatest

Biopat/Naturopath ibm studerende, Jonna, tester i butikken 1-2 gange om ugen

Er du i Balance?

Vi er i Ren kost heldig at have en ansat, som også studerer i fritiden.
Der tilbydes en kort vegatest, hvor der testes for vitaminer/mineraler, enzymer og fødevareintolerance
Det er en kviktest med en varighed mellem 30-45 min og ikke en biopatisk behandling.
Når du møder til test:
– vigtig at du har fået noget at drikke
– medbring en liste over den medicin og evt. tilskud du tager (det er muligt at teste om du tager de rigtige tilskud)
– OBS – der testes IKKE på gravide, det ufødte barn kan ikke sige nej 
Hvis Jonna i samtale med dig, skønner der er brug for behandling i en eller anden form, er personalet i butikken behjælpelig med at anbefale en egnet behandler til dit behov.
Har dette vagt din interesse er du velkommen til at booke en tid i butikken.

Vil du vide mere om, hvordan en Biopat/Naturopath ibm arbejder er du velkommen på www.oliversfarmor.dk

I Ren Kost anbefaler vi som Basistilskud:
– En go multivitamin/mineral
– Fiskeolie
– D-vitamin
Dette er tilskud og kan selvfølgelig ikke erstatte sund og god økologisk mad.

1 1/2 liter vand / urtete er også vigtig for at kroppen har det godt og ja glem ikke at gå en tur med hunden, også selv om du ingen har.

 

Lavera

21.08-2017

Her er lidt info til de interesserede – Klik på billedet for at se det i stort format!

 

lavera 2

20170811_130220

Tør hud efter sommeren

12.08-2017

Tør hud efter sommeren?! Planteekstrakter i ampuller med hyaluronsyre der binder fugten i huden og intensitv fugter huden øjeblikkeligt. Også fremragende hvis man er træt og skal fodre den dehydrerede hud. Bruges kortvarigt som kure som beauty shots (der er til en måned ved brug morgen og aften) eller klassisk ampul koncentrat (7 dages intensiv kur) – i limited edition og så længe lager haves. Veganske, aktive ingredienser som phytoplankton, hyaluronsyre fra den spiselige plante, i svampefamilien og helt unikke Tremella Fuciformis, lavet i Schwartzwald med mineralholdigt vand fra Børlinds egen kilde. Blød frisk hud!

Skolestart

12.08-2017

For at styrke børnenes immunforsvar er søvn en vigtig forudsætning… Børn mellem 5 og 10 år har brug for 11-12 timers søvn – i døgnet! Frisk luft er osse vigtigt for at få ny energi hen på dagen hvor trætheden kan melde sig! Let motion hen på eftermiddagen gir osse et boost, så man kan holde til man har fået lavet lektierne… Vitaminer, mineraler og gode olier er det osse en god ide at få et tilskud af! Specielt N3-fedtsyrer holder hjernen igang og sørger for at den arbejder optimalt! D- vitamin er osse godt at få, hvis man nu opholder sig så mange timer indendørs som mange studerende er nødt til at gøre… Gode mælkesyrebakterier er også en vigtig medspiller, hvis du vil være på forkant og styrke dig, så du ikke blir syg…

biozisch_3470_5_large

BioZisch

27.07-2017

De populære BioZisch sodavand fra Voelkel er en fornøjelig Biolimonade af højeste kvalitet. BioZisch er fri for tilsat smagsstoffer, sødestoffer, frugtsaftkoncentrat, sukker og farvestoffer som ofte ses i de konventionelle sodavand og læskedrikke. BioZisch indeholder rent vand af bedste kvalitet og er tilmed fremstillet under høje kvalitetsstandarder og miljørigtig produktionkrav.

 

Sommer tilbud lige nu: 4 for 34,95 kr. (pr flaske 9,95 + pant)

studie6

Ferietid

12.07-2017

Ferie betyder for rigtig mange rejser til fremmede himmelstrøg. Det kan blive en udfordring for mave og tarmsystem, da vi bliver udsat for fremmede bakterier systemet ikke kender gennem mad og drikke og ikke mindst vand. De fleste er opmærksomme på ikke at drikke vand fra hanen, men hvad med salatbuffeen og isterninger i drinken. Jeg ønsker jer alle en fantastisk ferie og vil derfor råde til at spise probiotica af go kvalitet, med tilpas mange bakterier stammer, både før og under rejsen. Vælg også et produkt som er stabilt uden for køleskabet, hvis du ikke har adgang til køleskab. De fleste kan dog klare en uges tid ved stuetemperatur.

Er skaden sket og du har erhvervede dig en turist mave så forsøg ikke i første omgang af stoppe diarréen, din krop reagere med diarre for at skaffe sig af med uønskede bakterier. Sørg for FLASKEVAND med salt og sukker, tag max dosis probiotica….

Selv har jeg i mit rejseapotek 3 homøopatiske produkter:

Arsinicum album D12 i tilfælde af diarre, tilstanden forværres 1 gang og så er det ovre. Heller en dag på hotelværelset end 10 dage med dårlig mave 😊

Taraxcum cum stanno kan med fordel tages en måned inden afrejse og under hele rejsen, hvis du rejser til lande med risiko for leverbetændelse.

Agentit comp, er fast rejsekammerat, jeg tager 25 dråber inden sengetid, som en rigtig god støtte til immunforsvaret.

Måske skal du på tur i bil, i fly, på land, til vands eller andet? Aesculaforce er super til hævede og trætte ben, så der kommer liv i dem igen. Vi har masser af gode tips til ferien – kig ind
Uundværlig på den lange flyve eller køretur ud i verden. Prøv kalium-kalcium-magnesium brusetabletter til tunge lægmuskler i varmen, til cykelturen, på ferien, osv… Husk gode mælkesyrebakterier til mavsen! LactiPlus kan tåle turen i varmen og giver balance i fordøjelsen, så den “fremmede” mad kan nydes med smil og glæde! Vi har masser af gode tips til ferien – kig ind og få en snak…

fedtstoffer

Fedtstoffer

08.07-2017

Uanset om du skal på ferie i de fremmede lande og spise lokal mad er det altid vigtigt at huske på de basale fedtstoffer. Sunde fedtstoffer, der stammer fra uforarbejdede, ikke-opvarmede fødevarer. De udgør basen for vores hjerne, vores nerveapparat, de beskyttende lag om vores celler, såvel som hormonsystemet. Sunde fedtstoffer bruges til at kontrollere inflammationstilstande, absorbere livsvigtige vitaminer som A, D, E og K, og hjælper med at bevare et godt syn. Fedt er ydermere en god kilde til energi. Når kroppens kulhydratdepoter er opbrugt, overgår kroppen til forbrænding af fedt, og giver en slank krop med små fedtdepoter. Indtag af sunde fedtstoffer hjælper med at holde dig slank på forskellige måder: Øget stofskifte – særlige fedtstoffer, som bl.a. findes i kokosolie, er kendt for at øge stofskiftet. Disse fedtstoffer fordøjes lettere, og anvendes som energikilder i stedet for at gemmes som fedtdepoter. Fed mad er mere mættende. Fedtstoffer forbrændes langsommere, og er mere mættende end kullhydrater og proteiner, hvilket kan hjælpe til at undgå overspisning. Spis rigeligt med økologiske grøntsager sammen med sunde fedtkilder som f.eks. vildtfanget fisk, nødder, avocado, oliven olie, kokosolie eller fuldfede mælkeprodukter. Du kan ydermere med fordel supplere din kost med tilskud som kokosolie, hørfrøolie og fiskeolie. En anden rigtig god kilde til omega 3 er alger. Alger har et højt indhold af EPA og DHA fedtsyre som er let tilgængelig for kroppens celler. Algeprodukter er et rigtig godt valg hvis du er veganer, er fiskeallergiker eller bare ønsker at vælge en anden og go kilde til omega 3 fedtsyrer. Spis med måde – selvfølgelig også fedtstoffer, uanset om du kalder det mindful spisning eller mådehold… Kom ind og få en folder i butikken

Aurions tilbud til børnene

08.06-2017

                                                     AURIONS ” DEN FØRSTE GRØD”

 

 

Aurions  ‘ Den første grød ‘ har været på hylderne i mere end 30 år.

Da Inger og Jørn Ussing Larsen fik deres barn, ønskede de at skabe et unikt produkt, som kunne gøre det ud for at være børnemad til det lille barn.

 

Det startede med ris og efterhånden er der nu 7 varianter, nemlig ris, hirse, quinoa, byg, havre, spelt og firkorn (havre, byg, rug og spelt).

 

‘Den første grød’ er fremstillet af biodynamisk dyrket korn i Demeter kvalitet, og der hvor det ikke er muligt at skaffe det i biodynamisk kvalitet, er det erstattet af økologisk dyrket korn.

 

Alle produkter er under skrap kontrol af fødevarestyrelsen, som tjekker for toksiner.

Niveauet for børn er væsentlig mindre end niveauet for voksne.

 

Kornet ristet ved meget svag varme i lang tid. Når kornet opvarmes på denne måde, sker der en slags eftermodning, som giver sødme og fylde til kornet. Det bliver også lettere at fordøje, som er en fordel for det lille barn, da fordøjelsen I den alder ikke er særlig udviklet.

Derefter formales det hele korn med klid og kim, så det bibeholder det størst mulige indhold af antioxidanter og næringsstoffer.

 

 

‘Den første grød’ er et vigtigt produkt til det lille barn, som for første gang skal have fast føde.

 

Produkterne er tilpasset således at man f.eks kan starte med ris ved 4 mdr. alderen, da det er en meget let fordøjeligt kornsort.

Når barnet er blevet lidt større og der skal lidt ro på natten, kan man med fordel gå over til hirse eller quinoa, som indeholder fine proteiner, der er af god kvalitet og giver en fin mæthed.

Når man taler om proteiner, taler man ikke kun om mængder, men også om kvaliteten, og her er hirse og quinoa et godt valg.

 

Byg og havre kan fint anvendes efter 6 mdr. alderen, da barnet nu har vænnet sig til fast føde, og ikke mindst fordøjelsen er blevet tilvænnet føde af en lidt anden konsistens end den flydende modermælk eller modermælkserstatning.

 

Ved 9 mdr. alderen er det passende at introducere spelt og firkornsgrøden til menuen.

 

Der er lagt mange fine tanker og overvejelser bag ‘Den første grød’ og været et ønske om at skabe det bedst mulige produkt med velbevarede næringsstoffer.

 

Alle typer af tilberedt grød kan med fordel tilsættes grøntsags mos eller frugtmos.

 

Man siger også om ‘Den første grød’ at den kan spises af mennesker i alderen 4 mdr – 104 år, da den er så let fordøjelig.

Desuden er det meget velegenet til bagning, hvis man har en rest tilovers. Alle slags giver skøn smag til brødet.

Eksamen

20.05-2017

I den forbindelse er det dejligt at have rosmarin inden for rækkevidde, mens man skal holde hovedet friskt. Rosmarin som æterisk olie i en duftlampe eller bare lige dufte lidt til flasken ind i mellem giver klarhed til hjernen. Og ellers Har Jurlique og Florame sprays til ansigt og rummet med opkvikkende dufte. Hvis musearmen begynder at melde sig er Traumeel fra Heel stadig et hit – øger blodcirkulation og heling og ellers Weledas Arnica Oil der kan bruges til hele kroppen og særlig god til massage af ømme, spændte muskler. Er der brug for lidt ekstra til afslapning for at få en god nattesøvn er et fodbad med Epsom salt jo ret så dejligt med sit høje indhold af magnesium. Mange bruger det også efter sport. Det gælder i øvrigt også magnesium hudolie eller creme.