Fra Helsekost til økologisk købmand
Ren Kost åbnede i midt 1970’erne. Stifteren var den biodynamiske avler Jørgen Hald. Dengang var grundlaget for varesortimentet primært egen avl i biodynamisk kvalitet. Desuden var der et mindre sortiment af økologiske og biodynamiske tørvarer, lidt vaskemidler og kropsplejeprodukter af bedre kvalitet - hovedsagelig de økologiske producenter Urtekram og Weleda.

På den måde blev butikken videreført indtil den i 1995 blev solgt og udviklet til en mere nutidig helsekostforretning, dog stadig med vægt på økologiske og biodynamiske varer.

I 1997 blev butikken atter sat til salg, og har siden udviklet sig til den økologiske købmand og helsekostbutik som den er i dag.

 

Ren Kost i nutiden

I takt med at sortimentet af kosttilskud og naturlig kropspleje blev større, steg behovet for faglig viden på området. Det så vi allerede op gennem 90'erne. Allerede dengang var en stor interesse for helsekostområdet og Ren Kost har altid sat en ære i at give den bedste vejledning. 

Målet var at skabe en økologisk butik med vægt på en personlig vejledning som tog hensyn til sygdomsforebyggelse og
-behandling, alt fra velfærdsproblemer til mere dagligdags problemer som forkølelser og lignende. 
I 2013 startede butikken et glutenfrit bageri med henblik på at dække det stigende behov for godt glutenfrit brød.
Læs mere på Glutenfrit bageri

 

Navnet Ren Kost
Ved opstarten viste Jørgen Hald sit fremsyn ved dengang at vælge et simpelt dansk navn: Ren Kost. Det kan synes pudsigt i en tid, hvor man ofte vælger udenlandske navne. Ser man på navnet Ren Kost, må man sige, at det har overlevet gennem tiden, og vil overleve i fremtiden, simpelthen fordi behovet for "ren kost" kun bliver større.

I 2004 blev butikkens image fornyet, da butikkens navn nu blev Ren Kost og Krop, og dermed signalerede en butik med et meget bredt sortiment i økologiske helsekostprodukter, kosttilskud, diætprodukter, kropsplejeprodukter, almindelige dagligvarer og egne økologiske delikatesser.

Vi synes navnet illustrerer, at Ren Kost har et bredt sortiment i daglige fødevarer til fornuftige priser - tillige med kompetent vejledning. Altså som fortidens købmand, der faktisk ikke eksisterer mere, men stadig har en berettigelse, som vi gerne vil videreføre.