Fra Helsekost til økologisk købmand
Ren Kost åbnede i midt 1970’erne. Stifter var biodynamisk avler Jørgen Hald. Dengang var grundlaget for varesortimentet primært egen avl i biodynamisk kvalitet. Desuden et mindre sortiment i økologiske og biodynamiske tørvarer, lidt i vaskemidler og kropsplejeprodukter af bedre kvalitet, hovedsagelig de økologiske producenter Urtekram og Weleda.

Som sådan videreføres butikken indtil i 1995 blev solgt og udviklet til en mere nutidig helsekost forretning, dog stadig med vægt på økologiske og biodynamiske varer. I 1997 blev butikken atter sat til salg og har siden udviklet sig til den økologiske købmands- og helsekostbutik, den er i dag.

Ren Kost i nutiden
I takt med øget sortiment i kosttilskud og naturlig kropspleje steg selvsagt behovet for faglig viden på området. Især op gennem 90’erne stiger behovet for en bredere viden om det stærkt voksende sortiment indenfor helsekostvarer og kosttilskud hastigt. Allerede dengang var en stor interesse for helsekostområdet og et stort varekundskab i Ren Kost. Målet var at skabe en økologisk butik med vægt på en personlig vejledning som tog hensyn til sygdomsforebyggelse- og behandling, alt fra velfærdsproblemer til mere dagligdags problemer som forkølelser og lignende. 
I 2013 startede butikken et glutenfrit bageri med henblik på at dække det stigende behov for godt glutenfrit brød. Læs mere på bageri siden.

Navnet Ren Kost
Ved opstarten viste Jørgen Hald sit fremsyn ved dengang at vælge et simpelt dansk navn: Ren Kost. Hvilket kan synes pundsigt i en tid hvor man ofte vælger udenlandske navne. Overvejer man navnet Ren Kost må det konstateres, at det har overlevet gennem tiden og vil overleve i fremtiden, simpelthen fordi behovet for ren kost kun bliver større.
I 2004 blev butikkens image fornyet. Det skete ved at butikkens navn nu blev Ren Kost og Krop og dermed signalerer en butik med et meget bredt sortiment i økologiske helsekostprodukter, kosttilskud, diætprodukter, kropspleje produkter, almindelige dagligvarer og egne økologiske delikatesser. Vi synes navnet illustrerer, at Ren Kost har et bredt sortiment i daglige fødevarer til fornuftige priser - tillige med kompetent vejledning. Altså som fortidens købmand, der faktisk ikke eksistere mere, men stadig har en berettigelse, som vi gerne vil videreføre.